Internetmarketing, keresőoptimalizálás

Internetmarketing - miért fontos?

Egy minőségi, modern és professzionális honlap ma már elengedhetetlen bármely vállalkozás részéről, azonban önmagában még nem elegendő a sikerhez. Ahhoz, hogy egy honlap sikeres legyen, hogy az valóban hatékonyan segítse egy vállalkozás működését, nem elegendő csupán az interneten jelen lennie, hanem látogatókra is szükség van. Ehhez pedig csakúgy, mint az üzlet minden területén - így az online világban is - marketingre van szükség.

A hatékony marketing azonban nem azonos azzal, hogy két pénzzel szórjuk a pénzt a remélt vagy ígért látogatókért cserébe.

A marketing - így az online marketing, az internetmarketing is - egy önálló tudomány, szakma, amely pontos stratégiai tervezést és végrehajtást igényel.

Cégünk, a TremoloWeb Kft. évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik az online marketing világában. Amellett, hogy elkészítjük cége modern, XXI. század követelményeinek megfelelő honlapját, igény szerint segítünk abban is, hogy honlapja valóban sikeres legyen, és sok látogatója legyen.

Ügyfeleinkkel együttműködve megtervezzük és menedszeljük a teljes online marketing stratégiát, beleértve a keresőoptimalizálást, a keresőmarketinget, valamint a ma már megkerülhetetlen szociális/közösségi média felületeken történő kampányokat egyaránt.

 Mindenképpen érdemes szót ejteni a keresőoptimalizálásról, mint napjaink fontos, ugyanakkor túlmisztifikált online marketing területéről. Sajnos tapasztaljuk, hogy nagyon sok tévhit él ezzel kapcsolatban az emberekben, és mint minden tévhit, így ez is táptalaja az átveréseknek, csalásoknak és lehúzásoknak.

Ne dőljön be azoknak a vállalkozásoknak, amelyek könnyű sikert és első találati helyeket ígérnek Önnek! Az ilyen cégekkel Ön nem sikerekben lesz gazdagabb, hanem keserű tapasztalatokban...

Csodák nincsenek! A kereső találati oldalán tíz hely van. Az első háromban pedig három hely van. A legtöbb szegmensben pedig több ezer vállalkozás szeretne ugyanazokra a kulcsszavakra az első lenni. Éppen ezért sem lehet azt ígérni bárkinek, hogy megadott kulcsszóra a több száz, vagy több ezer cég közül ő lesz az első. Mi ilyet nem ígérünk. 

A keresőoptimalizálás természetesen egy hatékony és fontos marketing eszköz, de nem csodaszer. A megfelelő helyén kell kezelni az internetmarketing stratégián belül.

Mi nem verjük át ügyfeleinket, mi őszintén elmondjuk, hogy mik a reálisan elérhető célok, a hozzá vezető eszközök és lehetőségek, ügyfeleinkkel együttműködve tervezzük meg a sikeres online mareketing stratégiát.

Az alábbiakban azonban néhány dolgot mindneképpen érdemes kicsit szakmai szemmel is megvilágítani, így néhány szakmai gondolatot is mindenképpen szeretnénk megosztani ügyfeleinkkel a keresőoptimalizálásról.


A keresőoptimalizálásról - szakmai szemmel

SEO, avagy Search Engine Optimization (szó szerint: keresőmotor-optimalizálás)

Lehetséges, hogy ezt az oldalt kicsit sok szakmai információval töltöttük meg, azonban úgy gondoljuk, érdemes komolyan végigolvasni, mert sok fontos és hasznos információt találhat ezen az oldalon, ha marketing szempontból is hasznos honlapkészítésen gondolkodik, és szeretné elkerülni, hogy átverés áldozatává váljon, mert sajnos nagyon sok olyan szolgáltató van, aki a gyors haszonszerzés érdekében megtéveszti ügyfeleit. Ha végigolvassa írásunkat, minden kérdésre megtalálja a választ.

Mi az a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás célja, hogy egy honlapot az internetes keresők (Google, Yahoo) megtalálják, és a találati listában a lehető legjobb pozícióban jelenítsék meg.

Akár üzleti jellegű, akár nonprofit jellegű honlapról van szó, az egyik legfontosabb cél, hogy arra a leendő látogatók minél könnyebben rátaláljanak. Üzleti honlap esetén ez az ismertség növelése, valamint a forgalom szempontjából is kiemelten fontos. A legtöbb internetfelhasználó a keresőkön, és azon belül elsősorban a Google szolgáltatásán keresztül éri el azt, amit szeretne megtalálni az interneten.

Statisztikák bizonyítják, hogy egy keresés során a felhasználók többsége az első két-három találati oldalt nézi csak meg, ha meg szeretne találni valamit a weben, ebből kifolyólag nyilvánvaló cél, hogy egy honlap a tulajdonosa számára fontos kulcsszavak alapján az első néhány oldalon jelenjen meg, lehetőleg a legjobb pozícióban.

Egy honlap elkészítése önmagában nem garantálja a kiemelkedő elhelyezkedést az internetes keresőkben. Különféle technikákkal lehetséges javítani az elért pozíción, ezt a folyamatot hívják keresőoptimalizálásnak.

Mivel marketing szempontból minden cég, vállalkozás számára fontos a jó szereplés az internetes keresőkben, ezért a keresőoptimalizálás napjainkban virágzó üzletággá vált.

Nem árt azonban tudni, hogy a bizalom, különösen a Google bizalma erősen megrendült az ilyen jellegű szolgáltatást nyújtó cégek többségével szemben!

A Google annak köszönheti a keresőpiacon piacvezető szerepét, hogy a lehető leghatékonyabb algoritmussal a lehető legrelevánsabb keresési eredményt képes visszaadni. A Google sikerének ez a záloga, amellyel nem egyeztethető össze a keresőrobotok manipulálása.

Sok keresőoptimalizálást hirdető cég a siker érdekében – néha nem is kevés pénzért – olyan technikákat alkalmaz (rejtett szövegek, megtévesztő, átirányított oldalak, spam-típusú linkcsere programok, stb.), amelyekkel eleinte látványos eredményeket lehet elérni, de nem szabad elfelejteni, hogy a Google piacvezető szerepéből adódóan ezeket a technikákat egy idő után kiszúrja, és a találati listában hátrébb sorolja, durvább esetekben véglegesen eltávolítja a Google keresési eredményei közül.

Számos keresőoptimalizálást hirdető cég alkalmaz az ügyfelei tudta nélkül a gyors eredmény érdekében például külföldi link-exchange programokban való részvételt, amelyek keretében többek között kínai, tajvani, orosz, stb. linkgyűjtő oldalakra kerül fel az ügyfél oldalának URL-je, amely az ügyfelek tudta nélkül okozhatnak komoly károkat. Ezek az oldalak ugyanis az ingyenes jó Google-indexért cserébe gyakran rosszindulatú kódokat, spameket terjesztenek. Ezt azonban a Google egy idő után észreveszi, és ezt nem nézi jó szemmel, amit előbb vagy utóbb komoly visszasorolási büntetéssel, rosszabb esetben a gyanútlan ügyfél oldalának a keresési eredményekből történő végleges kizárásával honorálhat, jóvátehetetlen károkat okozva ezzel a honlap tulajdonosának. (lásd a Google hivatalos közleményét ezzel kapcsolatban lentebb, a szürke keretes részben)

A TremoloWeb Design semmiféle hasonló technikát nem alkalmaz, ezért velünk hosszútávú, biztos sikerre számíthat!

Idézet a Google oldaláról: Ugyan a keresőmotor-optimalizálók értékes szolgáltatásokat tudnak nyújtani az ügyfeleik részére, néhány tisztességtelen keresőmotor-optimalizáló azonban agresszív marketingtevékenységével és a keresési eredmények tisztességtelen manipulálására irányuló kísérleteivel megrendítette a bizalmat ezzel a szolgáltatási ággal szemben. Az Útmutató webmestereknek című dokumentumban foglalt irányelveket sértő eljárások miatt az is előfordulhat, hogy webhelye ritkábban jelenik meg a Google eredményei között, sőt, akár el is távolíthatjuk webhelyét a Google indexéből. /Forrás: www.google.com/

Ennél már csak az rosszabb, amikor magukat keresőoptimalizálással foglalkozó szolgáltatókank, vagy szakembereknek nevező cégek/személyek néhány tízezer forintért ígérnek csodás eredményeket, ami kimerül abban, hogy linkgyűjteményekbe regisztrálják az ügyfél oldalát. Ez hatalmas átverés! Önmagában a linképítés semmit nem ér. Pár évvel ezelőtt még csodás eredményeket lehetett elérni jó linképítéssel, linkcserékkel, de mára ezek az idők elmúltak. A Google algoritmusa sokkal kifinomultabb lett, sokkal több paramétert vesz figyelembe. A linképítés fontos része ugyan a keresőoptimalizálásnak, de CSAK egy része, nem több. És ha önmagában egy linképítési folyamat végbemegy egy oldalon, az rövid távon hozhat bizonyos előrelépést, de ha ebben merült ki a keresőoptimalizálás, akkor pár hónap múlva bizony komolyan visszaeshet az oldal pozíciója a kersőkben. Ugye nem kell részletezni tovább, hogy miért átverés az ilyen "szolgáltatás"? Mindig legyen gyanús, amikor Önt keresik meg e-mailben, telefonon, hogy néhány tízezer forint, és a Google első oldalára, netán első pozíciójába juttatják az oldalát. Gyanakodjon, ha valaki azt ígéri, hogy pár hét alatt komoly eredményt lehet elérni! Mert egész egyszerűen ez nem igaz.

Mit nyújt Önnek a TremoloWeb Design a keresőoptimalizálási szolgáltatásával?

Miben vagyunk mások, mint sok versenytársunk?

A TremoloWeb Design soha nem alkalmaz olyan manipulatív, megtévesztő technikákat, amelyekkel számos cég a sikerdíj érdekében eleinte látványos találati pozíciókat eredményezne, ám ez később akár az adott honlapnak a Google indexéből történő teljes és végleges eltávolítást vonhatja maga után. A TremoloWeb Design ügyfelei érdekében elutasít minden ilyen jellegű technikát. Hisszük, hogy a tisztességes és szakmailag megalapozott keresőoptimalizálás a hosszú távú siker kulcsa! Az általunk kínált keresőoptimalizálás szolgáltatás nem néhány hét, hanem több hónap. Nem csupán linképítésből áll, hanem annál sokkal több. Megfelelő releváns tartalmi struktúra felépítése, és számtalan más valódi szakami technika együttes alkalmazása hozhatja csak meg a hosszútávú, biztos eredményt. Ez viszont nem megy néhány hét alatt.

Az általunk alkalmazott keresőoptimalizálási technikák minden szempontból megfelelnek a Google technikai és minőségi irányelveinek, így Ön biztos lehet abban, hogy a tisztességtelen eredménnyel jó pozícióban került versenytársainál hosszabb távon velünk eredményesebb lehet!

Tudjuk, hogyan érhető el a keresőoptimalizálásnak és/vagy az internetmarketingnek köszönhetően a lehető legjobb pozíció a keresőkben úgy, hogy az hosszú távú sikert biztosítson az Ön vállalkozása számára.

Csodát nem ígérünk, mert csodák nincsenek!

Ezzel szemben amit garantálunk Önnek, az a hosszú távú, biztos eredmény!

Hatékony keresőoptimalizálás

Professzionális megoldásainkkal hatékonyabbá tesszük az Ön honlapját, hogy az kiemelkedő helyen szerepeljen az internetes keresők találati listájában!

Sikeressé tesszük weblapját, ezáltal Önt, vállalkozását vagy szervezetét!

Kerüljön Ön is a Google találati listájának első oldalaira!

Egy honlap keresőoptimalizálása az egyik leghatékonyabb módszer egy vállalkozás sikeressé tételében, termékek vagy szolgáltatások iránt érdeklődő új ügyfelek megszerzésében. A keresőoptimalizálásnak köszönhetően egy adott kifejezésre az Ön oldala a keresők találati listájában a lehető legjobb helyen szerepelhet.

Hogyan működik a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás nem valamiféle hókuszpókusz, hanem egy komoly marketingfolyamat, amely már a honlap elkészítése előtt elkezdődik.

Mindenekelőtt ügyfeleinkkel együttműködve marketingszempontok figyelembe vételével kiválasztjuk a megfelelő kulcsszavakat és kifejezéseket.

Pontosan felmérjük a konkurenciát, és egy részletes analízist végzünk, amelyben meghatározzuk a megfelelő stratégiát, amely alapján a honlap tervezése és kivitelezése történik.

A keresőoptimalizálásnak a honlap átadásakor közel sincs vége, onnantól számítva több hónapos folyamat a kívánt eredmény elérése, amely során folyamatosan monitorozzuk az eredményeket, és folyamatosan építjük fel a stratégiát, az eredmény azonban így egészen biztosan hosszú távon lesz biztosított.

Segítünk, hogy Önt is megtalálhassák!

Keresőoptimalizálás szolgáltatásunkkal elérheti, hogy honlapjára akkor is rátaláljanak ügyfelei, ha még nem is ismerik azt, sőt akkor is, ha még sohasem hallottak róla. Hogyan lehetséges mindez?

Ahhoz, hogy a keresők használatával egyszerűen juthassanak el honlapjára leendő látogatói, úgy kell felépíteni az Ön honlapjának tartalmi és funkcionális elemeit, hogy a megfelelő szavakra keresve weboldala a találati lista előkelő helyén szerepelhessen.

Ez nem csupán szerencse kérdése. Megfelelő szaktudással, online-marketingelemek és honlapkészítési technikák segítségével elérhető az optimális eredmény.

Miért érdemes bennünket választania?

Ha eltekintünk az igénytelen, filléres honlapoktól, akkor is elmondható, hogy mindemellett nagyon sok olyan vállalkozás is van a piacon, akik a gyors és egyszeri bevétel reményében jó weblapokat készítenek ugyan, ám egyáltalán nem vesznek figyelembe semmilyen online marketing szempontot, ami hatalmas hiba.

Ez olyan, mintha Ön drága hirdetést rendelne meg egy sivatagi rádióban: lehet, hogy a hirdetés jó, de nem sokan fogják hallani, tehát csak pénz az ablakba.

Ezzel szemben a TremoloWeb DESIGN nem csupán honlapot készít Önnek, hanem az online marketing eszközeit kihasználva a tartalmi elemek elkészítésében is közreműködünk, és SEO megoldásainknak köszönhetően olyan honlapot adunk át, amely a keresőkben is kiemelkedő helyen szerepel majd, ezáltal biztosítjuk Önnek, hogy a szolgáltatásért kifizetett pénze megtérüljön.